Obrázek
Obrázek

Těstoviny pohankové vřetena 250g Šmajstrla

favorite_border favorite
balení 16ks v kartonu

BEZLEPKOVÁ POHANKOVÁ VŘETENA

 

Přírodní bezlepková a bezvaječná pohanková vřetena od české značky Šmajstrla jsou zárukou té nejvyšší kvality! Nenechte si ujít unikátní chuť i zdraví prospěšné látky v jednom: těstoviny jsou připraveny z mechanicky loupané pohanky, s důrazem na vyváženost chuti, bez obsahu barviv a konzervantů.

Jsou chutnou alternativou pšeničných těstovin a vynikající variantovou zdravého stravování. Pohanková vřetana se skvěle hodí především k omáčkám, k zelenině či masu, ale můžete je klidně využít i do polévky nebo jako samostatné hlavní jídlo. Tvar těstovin zaručí, že se omáčka zachytí ve spirále a každé sousto je chutné a šťavnaté. Tyto lehce stravitelné těstoviny od Šmajstrlů neobsahují lepek, takže se hodí jak pro bezlepkovou dietu, tak pro ozvláštnění a zpestření jídelníčku pro celou rodinu.

 

Pohankový mlýn Šmajstrla se specializuje na výrobky z pohanky a loupe pohanku tradičním mechanickým způsobem už pátou generaci, od roku 1861, pod horou Radhošť. Při mechanickém zpracování pomocí mlýnských kamenů si pohanka zachovává obsažené vitamíny a cenné látky. Mlynáři se zaměřují na čerstvost, poctivost a kvalitu pohanky vypěstované českými zemědělci, která má lidem i nadále přinášet nejen skvělou chuť, ale i zdraví, které je tou nejcennější komoditou.  

 

Z široké nabídky těstovin této značky si můžete kromě vřeten vyzkoušet také bezlepková pohanková kolínkamušle nebo vlnky.

 

Značka Šmajstrla se obecně věnuje zpracování pohankových výrobků, nejen těstovin. Ochutnat proto můžete také další bezlepkové speciality: pohankové křupky, pohankovou kroupu, lámanku, krupici, kaši nebo mouky. Neváhejte vyzkoušet netradiční chuť "tradičních" surovin.  

 

 

SLOŽENÍ:

pohanka, voda

 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

 

Z mechanicky loupané pohanky

 

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu při teplotě do 20°C.

Chraňte před přímým slunečním zářením a teplem.

 

 

PŘÍPRAVA:

Těstoviny vysypejte do osolené vroucí vody a vařte 10 minut, následně slejte a propláchněte studenou vodou.

 

 

Výrobce

Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika

140012

Parametry

energetická hodnota kj
1540,000000
energetická hodnota kcal
367,000000
tuky
1,400000
z toho nasycené mastné kyseliny
0,290000
sacharidy
78,700000
z toho cukry
0,710000
bílkoviny
6,900000
sůl
0,010000

Specifické reference

Mohlo by se vám líbit